7/05/2011

selfmade icecreams.

dit keer géén outfit- of inspiratiepost, maar een recept! Het perfecte zomermoment is toch wel onderuitgezakt in je zonnestoel een tijdschrift lezen met een lekker ijsje! Ik (Melanie) ben in de keuken aan de slag gegaan en ontdekte hoe je hele lekkere sinasappelijsjes kunt maken.Sinasappelijsjes
voor 6 stuks
nodig:
3-4 sinasappels
ijslollymaker (Albert Heijn; voor 6 stuks €2,99)
sinasappelperser
suiker
slagroomvla
mes
lepel
(maat)beker

doen: snij de sinasappels doormidden en pers ze tot sinasappelsap. Doe wat slagroomvla in de beker en giet de sinasappelsap erbij. schep er wat suiker bij en roer het goed met de lepel tot een vloeibaar mengsel. proef of het niet te zoet/zuur is (wat je zelf lekker vind). Je kunt er eventueel ook nog een scheutje Dubbel Frisss Ananas & Mango bij doen; om het wat 'frisser' te maken. ;) Giet het mengsel in de vormpjes en doe ze ca. 5 uur in de vriezer.

tip: Om de ijsjes makkelijk uit de vormpjes te krijgen als ze klaar zijn, kun je de ijslollymaker even in warm/heet water zetten.

belangrijk: ijsjes met zuivel (dus deze ook) kun je maar 2 dagen bewaren. ijsjes zonder toegevoegde zuivel kun je wel 3 maanden bewaren!

good luck! <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

leuk dat je een reactie achterlaat! <3
♥ ☺ ☻ ► ♫ ☆ ☮ ✿